دهمین همایش و چهارمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها روزهای یکشنبه و دوشنبه (15 و 16 بهمن ماه) با هدف بسترسازی فرهنگی به­ منظور توسعه نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها و ارتقاء باور و اعتقاد مدیران به سودمندی نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها و با حضور جناب آقای دکتر بزرگیان معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و 500 نفر شرکت کننده از سازمان­های دولتی و خصوصی در سطح کشور، در دانشگاه تهران (تالار علامه امینی) برگزار گردید. کارشناس نظام پیشنهادهای دانشگاه فردوسی مشهد نیز به­ عنوان نماینده دانشگاه در همایش مذکور حضور یافت.

در ابتدای برنامه، دبیر اجرایی همایش (جناب آقای مهندس ولدخانی) ضمن خیرمقدم به میهمانان و تبریک به مناسبت دهه فجر، فرایند برگزاری همایش، شرکت­ کنندگان، تعداد مقالات ارسال شده، نحوه انتخاب مقالات برگزیده و... را شرح داده و از استقبال دلگرم ­کننده سازمان­های شرکت­ کننده تقدیر و تشکر نمودند. سپس دبیر علمی همایش (جناب آقای دکتر کرد رستمی) ضمن تأکید بر لزوم توجه به کیفیت مقالات ارسال شده به همایش، خواستار مشارکت تمامی سازمان­ها و ارگان­های دولتی و خصوصی در سال­های آتی شدند. رییس همایش (سرکار خانم دکتر محمدی، رییس محترم جهاد دانشگاهی تهران) نیز با ایراد سخنانی در خصوص اهمیت توجه به مدیریت مشارکتی در کشور و توجه به نظام پیشنهادها به عنوان یک نظام مؤثر و مفید در راستای تحقق این امر، موفقیت در این عرصه را مستلزم مشارکت و همکاری تمامی سازمان­ها در سطح کشور دانستند. سپس جناب آقای دکتر بزرگیان به لزوم تکیه بر نیروی عقلانی منابع انسانی اشاره و بر توجه مدیران شایسته به اندیشه­ های جمعی تأکید نمودند. همچنین ایشان یادآور شدند که با همت، تلاش و توجه به عقل و خرد جمعی، این مهم به­تدریج در سیستم اداری کشور نهادینه خواهد شد. علاوه بر این، به­ دلیل اهمیت نظام پیشنهادها و مشارکت نیروی انسانی با این نظام، ترتیبی اتخاذ گردیده است تا مشارکت در نظام پیشنهادها جزو شاخص­های جدی در ارزیابی عملکرد محسوب گردد. در همین راستا، سامانه دبیرخانه ملی دائمی نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها در تاریخ 29/09/1391 راه ­اندازی و جهاد دانشگاهی تهران از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور، به­ عنوان متولی این امر منصوب گردید. در انتهای سخنرانی نیز، جناب آقای دکتر بزرگیان و سرکار خانم دکتر محمدی (رییس همایش) از این سامانه رونمایی کردند.

سپس برنامه­ همایش در صبح و عصر روز اول و دوم، با ارایه 23 عنوان مقاله برگزیده از میان مقالات ارسال شده برای دبیرخانه ادامه یافت. مقالات ارایه شده به­ طور کلی شامل مطالبی در خصوص تجربه­ های موفق سازمان­های مختلف در زمینه نظام پیشنهادها، ارتباط نظام پیشنهادها با مدیریت دانش، آسیب­ شناسی نظام پیشنهادها، عوامل مؤثر بر افزایش مشارکت کارکنان در نظام پیشنهادها و... بود.

در اختتامیه همایش نیز از ارایه ­دهندگان مقالات، حامیان و سرارزیابان و ارزیابان بخش جشنواره تقدیر و تشکر به عمل آمد و جوایز بخش جشنواره و طرح توسعه جایزه ملی نظام پیشنهادها (شامل بخش­های؛ مدیر برتر، مدیر حامی برتر، پیشنهاددهنده برتر و پیشنهاد برتر) اعطا گردید. لازم به ذکر است، لینک مقالات ارایه شده در همایش، در سایت معاونت طرح و برنامه (بخش مدیریت و بهره­ وری و تحول سازمانی، گروه منابع انسانی، زیر گروه نظام پیشنهادها، بانک دانش) قابل دسترسی می­باشد.

مقالات برگزیده
گزارش حضور کارشناس نظام پیشنهاد های دانشگاه فردوسی مشهد در دهمین همایش و چهارمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها